0258 814 54 74

ANA SAYFA
KURUMSAL
UYGULAMALAR
REFERANSLAR
TANITIM VİDEOSU
İLETİŞİM
Kurumsal



Kalite Süreci

Kuruluşumuzda Beton Yapımında Kullanılan Ana Malzemeler:
  • Agrega
  • Çimento
  • Demir
  • Katkı
  • Su

  • Ana girdi olarak kullanılan malzemelerin girdi kontrolleri TS EN ISO 9001:2008 kapsamında yapılmaktadır.
    Girdi malzemelerine hangi deneylerin ne sıklıkla yapılacağı kalite planlarımızda tanımlanmıştır.

    AGREGA: Kuruluşumuza gelen agrega kamyonları santral sahasına alınmadan önce laboratuar sorumlusu kamyon üzerine çıkar ve önce gözle muayene yapar. Agrega içinde organik madde olup olmadığına bakar. Numunesini aldıktan sonra agreganın sahaya alınmasına izin verir. Eğer agrega kullanıma uygun değilse reddedilir. Sistem gereği kayıt altına alınır. Kuruluşumuzda TS 706 EN 12620 standardına uygun agrega kullanılmaktadır.

    ÇİMENTO: Kuruluşumuza gelen çimentolar silobaslarla birlikte gelen test sertifikalarına göre kabulü yapılarak silolara alınır. Sistem gereği kayıt altına alınır. Kuruluşumuzda TS EN 197-1 standardına uygun çimento kullanılmaktadır.

    DEMİR: Kuruluşumuza gelen her demir kamyonuna parti numarası verilir. Demirlerin boy, çap ve test sertifikası kontrolü yapıldıktan sonra izlenebilirlik etiketleri rulolara bağlanır. Her partiden ayrıca demir çaplarına göre 3´er adet kendi laboratuarımızda test edilmek üzere numuneler alınırKuruluşumuzda Prefabrik sanayi yapıları için TS 708 ve Deprem yönetmeliğine uygun S 420 (SİSMİK) demir, ENH direkleri için TS 708´e uygun ST 70 demir kullanılmaktadır.

    KATKI: Kuruluşumuzda kullanılan katkıların kabulü çimentoda olduğu gibi tedarikçi sertifikalarına göre yapılmaktadır. Kuruluşumuzda sıvı katkı için EN 943-2 ve katı katkı için TS EN 450-1 standardına uygun katkılar kullanılmaktadır.

    SU: Kuruluşumuzda kullandığımız beton karışım suyu testleri tarafımızdan yaptırılmış ve betın üretimine elverişli olarak kullanıma uygun raporu alınmıştır. Kuruluşumuzda TS 1008 standardına uygun su kullanılmaktadır.

    Slamp (çökme) deneyi, yayılma tablası deneyi (KYB), priz başlangıç deneyi, birim ağırlık (verim) deneyi, numune alma deneyi. Taze beton deneyleri TS EN 12350 standardına göre yapılmaktadır.



    Kuruluşumuzda yapılan sertleşmiş beton deneyleri:
    Beton silindir numunelerinin kırımı, Karot deneyleri ve ürüne birebir yapılan deneyler Sertleşmiş beton deneyleri TS EN 12390 standardına göre yapılmaktadır. Kuruluşumuzda C20 sınıfından C50 sınıfına kadar beton üretilmektedir. Taze beton numunelerimiz 15x30 silindir kalıplarına alınmaktadır. Bunların 3,7 ve 28 günlük kırımları sonucunda betonun kalitesine bakılmaktadır. Numuneler periyodik olarak her gün alınmaktadır. Betonlarımız tam otomatik olarak el değmeden üretilmektedir.

    KÜR VERME:
    Kuruluşumuzda kür verme (erken dayanım kazandırma) işlemi kapalı devre buhar sistemi(serpantin), Branda altında ve ENH biriminde tek hortum ile yapılmaktadır. Ürünlerin hangi sıcaklıkta ne kadar zaman kür edileceği kür verme zaman tablosunda belirtilmiştir. Ürünler yaz aylarında en az 1 hafta süre ile su kürüne tabi tutulmaktadır.

    NİHAİ ÜRÜN KONTROLLERİNİN YAPILMASI:
    Üretmekte olduğumuz bütün ürünler üretim biriminden bağımsız Kalite elemanlarınca projelerine göre işaretlenip kontrolü yapıldıktan sonra dış stoka alınmaktadır.









    Adres :
    Denizli Prefabrik Yapı Elemanları İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.
    Kocabaş Mah. Mermer Fabrikaları Mevkii
    87 Sk. No:27 Honaz / DENİZLİ

    Telefon :
    0258 814 54 74

    Ürün ve uygulamalarımız hakkında detaylı bilgi almak için bize ulaşın.

    E-Posta :
    [email protected]

    Facebook:
    facebook.com/denizliprefabrike


    Tüm Hakları Saklıdır. Denizli Prefabrik Yapı Elemanları İnş. San. ve Tic. Ltd. Şti.   |   Mega Tasarım © 2016